lördag 22 november 2008

Utan nål och tråd (Jeansmassakern 3)



Har blivit smått besatt av att återvinna varenda millimeter av morbroderns jeans. Igår satt jag och klippte rent kantsömmarna. Tanken var först ett smalt skärp till hängselbyxorna, men så kom jag på att hon behöver en napphållare eftersom nappen alltid försvinner i vagnen. Napphållaren är till ringnapp (gillar dem bäst - andas 70-tal och barndom). Den här gjorde jag utan att sy ett stygn - renklippt kantsöm, hammare och tryckknappar var allt som behövdes.

Attans, den praktiska napphållaren var för lång för att klara säkerhetsbestämmelserna (se kommentar nedan) så nu åker saxen fram igen. 22 centimeter blir den! Fast efter att ha googlat fram den här rapporten http://www.konsumentverket.se/Documents/rapporter/2001/2001_17.pdf är frågan om jag vågar använda napphållare alls...

3 kommentarer:

Bobo/Rumba de kransen sa...

Bra idé, vad bra med en så lång napphållare så att man kan sätta fast den i vagnen. Kan ju också användas till leksaker, snuttefiltar och annat som man inte vill bli av med på promenaden!

sygryn sa...

Den är fin och praktisk, men faktiskt för läng för att vara säkerthetsgodkänd. Tror gränsen går vid ca 24 cm, finns risk för att den ska fastna runt halsen på de små om de är längre. Ville bara upplysa om fakta... åh andra sidan så håller man ju koll på sitt barn..men bara så du vet mvh Malin

h/saltaste bönan sa...

Aha - tack! Attans, men säkerhet får gå före praktiskt. Ska genast klippa av den. Svårt att nå med nappen, men man kanske kan sätta en tryckknapp i mössan eller overallen så napphållaren kan knäppas i där istället.