tisdag 15 november 2011

Crocheto, ergo sum
Det är mycket nu, men ett livstecken.Höstkappa ur "Väldigt virkat" (vill någon göra en likadan bör man mejla Erica Laurell för det är några korrigeringar till mönstret). Använde Drops Nepal och gick ned en storlek i virknål (och upp två storlekar i mönstret).

11 kommentarer:

Emilia sa...

Underbar bild och kappa!

Mia sa...

Så söt! Virkade klart en till Juliette men den var för liten i ärmhålet. Så nu ligger den i lådan och väntar på att jag skall orka ta tag i den.

od Andulky sa...

Superfin!

IA Nyckelpiga sa...

Yuhu!! Va kul att se dej här igen!
Ännu roligare att se nágon som har lyckats virka kappan. Jag lyckades aldrig komma till skott.
Fina färger.

Anonym sa...

Vad roligt att du är tillbaka ;D
Och kappan är jättefin!

Åsa Tidqvist sa...

håå, så fin kappa!! Vilken strl är den i? Har tänkt många ggr att ta mig an den, tog det lång tid? och kul å se dig igen!

h/saltaste bönan sa...

Tack för alla fina kommentarer! Jag virkade största storleken i boken, men med Nepal och en storlek mindre i virknål så den blev mindre. Samtidigt är min tjej en ganska lång treåring. Den tog inte så lång tid i ren virktid - mönstret driver på bra så några kvällar i tv-soffan. Däremot måste man mejla Erica Lauell och få korrigeringarna till mönstret för det som finns i boken stämmer inte (Mia - kan det vara det som gör att dina ärmhål blivit för små). Jag har dem också om någon vill göra kappan. Monteringen var också lite knepig för jag tyckte inte riktigt att det blev bra vid axlarna, men lyckades få till det till slut och det blev riktigt bra när jag hade virkat på kragen. på minussidan - inte så vindtät...

Jennie sa...

Grymt fin kappa!!!

Sara sa...

Gud så fin kappa!!

Anonym sa...

Hej
Jag har precis börjat virka kappan till min tjej som blir 6 år i november. Mycket tacksam om du kan mejla korrigeringarna i mönstret till mig.
ylwali @ yahoo.se
Mvh Ylwa Lind

Natasa_radosavljevic@yahoo.se sa...

Hej! Så fin den blev! Vill också försöka mig på kappan. Ska bara försöka förstå mönstret. Är inte helt hemma i virkvärlden. Försöker att lära mig... Kan du tänka dig att maila mig korrigeringarna? Snälla... Med vänlig hälsning, natascha