fredag 30 mars 2012

TabberasAnvänd-det-du-har-månader är det bästa jag vet så jag hoppar på Beas barnslikheters utmaning i år igen. Fast egentligen har jag faktiskt tjuvstartat under de månader bloggen legat i träda.
Flaggspel till barnens rum. Alla vimplar är olika, men lät varannan gå i grönt för binda samman färgskalan. Alla tyger ur lapptäckslådan.Två stora - men inte tillräckligt stora - tygstycken blev ett överdragslakan till bönans säng. Ett med större orange rutor och ett smårutigt gult bäckåbölja. Jag gör mina lakan såhär.Två bitar av ett Amy Butler-tyg blev ett fodrat draperi. Inte för att det kan stoppa lillebror när bönan vill vara i fred, men tanken var iallafall god.


Vår säng var helt hopplös. Två gamla duxbottnar som mina föräldrar hade när jag var liten som låg direkt på sovrumsgolvet. Vi skruvade ihop dem, satte på ben och sen sydde jag ett fodral av resttyger. Hade tänkte göra allt i mörk stretchdenim, men det räckte bara till kanterna. Botten (som inte syns när man lägger på bäddmadrassen) fick istället bli ett stort stycke juteväv och några skarvar ikeatyg. Sedan häftade jag fast det med häftpistol undertill. Ikeatyget sticker fram lite, men när man bäddar med överkast syns det inte...När lillebror var liten sydde jag ett fusklapptäcke som varit flitigt använt. Om vi vaknar tidigt och är i stan på somrarna brukar vi packa frukostpicknick och bege oss ut till någon utkiksplats där vi kan se Stockolm vakna. Eftersom familjen växt sig större än den gamla filten gjorde jag en kompletterande av gamla sönderklipta jeans. På andra sidan är den fodrad med gulrutigt bäckåbölja. Får visa upp den i helhet någon annangång - den har använts till kojor hela vintern och är väldigt skrynklig.
Gardinstången i sovrummet har gapat tom sedan vi flyttade in för nästan tre år sedan. Ett Boråstyg jag fått av min mormor fick bli sovrumsgardin. Gardinringarna var däremot inte så lyckade och måste dessutom skaffa knoppar till gardinstången.
Jumbokottar från lillebrors gudmor. Vi ska måla på dem en gång till sedan har jag stora planer för dem.
Såna här från Bergdala glasbruk hade jag och min syster när vi var små - jag en röd och min syster en gul. De har tagit upp produktionen igen, men bara i mörkblått glas (som kanten på deras filskålar) och jag tycker inte skrivstilen de använder nu är lika fin. Jublade när jag hittade en med bönans ena namn på loppis härom veckan för ynka 35 kronor. Tyvärr var den trasig när vi kom hem, men lyckades laga. Jag har inte sett dem på loppis tidigare, men dagen efter hittade jag en "Rune" på vid loppisborden på Hötorget. Tyvärr känner jag ingen Rune, men om någon skulle ha en Maria någonstans i sina gömmor är jag aspirant...Hade köpt massa frotté för att sy badrockar, men barnen har så fina från Kinoko att det bara blev liggande. Till slut klippte jag till stora badlakan som jag bandkantade (vi har ett ljusgrönt med rosa kantband också - som en prinsesstårta). Då blev det iallafall en tygrockad från tygskåpet till linneskåpet.


Vi verkar inte kunna få för många nattlinnen - det perfekta plagget om man har skena. Och eftersom lillebror vill vara som storasyster får man sy dubbelt. Dessutom det bästa sättet att återanvända gamla t-shirts.Och flaggan från förra inlägget blev en kudde som ska ges bort i present.

2 kommentarer:

Bobo/Rumba de kransen sa...

Du vet hur man taberasar med stora mängder tyg. Jag máste ändra taktik... eller sluta bli hagalen efter nya tyger...

Emilia sa...

Oj så många fina grejer!