torsdag 21 januari 2010

Djingis Khan och lite söttExperimenterandet med sockerstärkelse har resulterat i ett kakfat. Inuti finns en stomme av magasinspapper (omslaget till senaste Elle Interiör - vårt hem är bortom hopp för tillfället). Färgprakten beror inte på kreativitet utan på att jag använt överblivna garnstumpar.

Den här stärkta skålen extraknäcker som hatt.Grejerna tål ganska hårdhänta attacker. Använde Skaparstigens recept med bara 50% socker och 50% vatten. Superenkelt!

Har även fixat till den stickiga hättan. Efter att jag klippt till ett fleecefoder och sytt fast för hand blev det en perfekt mössa till lillebror.


Lite oversized blir modellen mer Djingis Khan än dalkulla. Även färgerna passar en mongolsk krigare.

Efter Kinokos kommentar om att den ser ut som en prinsessan Leia-mössa blev jag sugen på att virka vidare, men hittade bara mönster till stickade Leior så får prova mig fram. Eller så blir det ett par Yodaöron. Risken är bara att jag får göra dem till mig själv. Lillebror börjar bli oroväckande bra på att protestera.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Interessant sockerexperiment.... Men jag måste säga att jag ser en urgullig gul lampa och en supertuff böna i rutiga brallor på bild.....

IA Nyckelpiga sa...

Kakfat!! Det var nytt och kul!!

Mia sa...

Vad kul med ett kakfat det blev jättefint. Måste prova att sockerstärka något är lite sugen på att prova på att göra en skål det känns som det lättaste för en nybörjare som mig.
Håller utkik efter Leias hår och yodas öron.

Åsa sa...

cool mössa =)
jag sockerstärkte i helgen jag med och det var VÄLDANS vad det blir hårt!! jag är förundrad!

SiriR sa...

Så masse kule hekleting:)
Kakefatet var lekkert og lue ekstra stilig!!

Bobo/Rumba de kransen sa...

I like! Och om du börjar virka Star Wars-grejer kan du göra dem i storlek 5 år så har jag en frivillig försökskanin.