måndag 19 juli 2010

Här virkar jag

Jag gillar att kika in i andras virkhörnor och hade tänkt presentera min när jag fått lite ordning. Men eftersom kaos är vår nya livsstil är det bara att gilla läget och virka på. Så voilà - här virkar jag:Framför tv:n. I min älsklingssoffa och dyraste investering någonsin - en habitatsoffa inköpt för fem år sedan. Än så länge är den sammetsröd, men fem meter denimtyg ligger bredvid den uppbrunna symaskinen och väntar på att få skydda soffan från leverpastejiga fingrar och förkylda näsor.
Garn och pågående projekt förvaras i påsor och skolådor på soffan och i fönstret samt i bokhyllan. (Smarta förvaringslösningar efterlyses!)Städtips: vid oväntat besök drar man ut soffan och gömmer grejerna mellan elementet och armstödet.Lockbetet. Loppisfyndat syskrin skulle användas till garnförvaring, men.....kapades och innehåller istället stora knappar och ofarliga sybehör.Alfons Åberg-kvällar. Komfort är inte allt. Ibland virkar jag på puffen intill bönans säng.Sommarkvällar. När barnen somnat tänder jag solcellslampan och virkar på balkongen. Barnens pappa tar en corona och serverar mig något blaskigt amerikanskt. Iskallt.


Pågående projekt - ett överkast till bönans säng och något muschigt.Så har jag fått en symaskin av lillebrors gudmor. Den står i Småland och väntar på transport upp till oss. Behovet av solhatt är dock akut. Lillebror använder för tillfället sin farbrors gamla. Återbruk i all ära, men den kan verka provocerande av andra anledningar.

6 kommentarer:

Emilia sa...

Roligt att få kika in i din virkhörna - jag tenderar också att sprida ut mig under min virkande, t.ex. går det helt utmärkt att sitta på toalettstolen och handarbeta medan barnen badar :)

skapasaker sa...

Hej!
Vilket underbart inlägg! Det får mig att tänka efter hur jag själv gör...Typ steker pannkakor, bloggar och stickar en sjal. Samtidigt. Det kunde blivit en rolig utmaning på bloggarna runt om?
Eva

SiriR sa...

Saa fint du har det der du hekler:)

Haaper paa mange solfylte kvelder for dere, saa du kan sitte masse ute paa din balkong og hekle!

OttoPippi sa...

Kul att få ett kik hemma hos ditt skapande!!!

IA Nyckelpiga sa...

Det ser sá hemtrevligt ut hemma hos dej. Din hörna ser verkligen lugn och inspirerande ut.Och din Böna är sá söt!

Åsa Tidqvist sa...

jag älskar hur du bjuder på dig själv, och jag älskar din humor =)
ja, och så är du grym på just virkning också!