onsdag 6 oktober 2010

En gammal säck och lite rosaEn gammal saccosäck sedan barnens pappa var liten har fått en ny innersäck av ett gammalt lakan och en yttersäck med blixlås i botten. Den har suttits i utan botten sedan i våras för att jag inte tagit mig för att sy i blixtlåset, men nu när jag väl fick tummen ur gick det så snabbt att jag förbannar min seghet.

.

Dagens i-landsproblem - hur fotar man en saccosäck?


Annars har jag ägnat morgonen åt att trä om maskinen till rosa tråd. Hade tänkt sy något och auktionera ut, men med minst tre bebisar på gång i bekantskapskretsen inser jag att jag inte kommer hinna. Istället syr jag alla innersömmar med rosa tråd och skänker 200 kronor per bebispresent till Rosa bandet.

11 kommentarer:

Katharina sa...

Vilket underbart läckert tyg! Var kommer det ifrån?

Känner igen det där att man går och drar sig för att göra saker som man tror kommer ta så hiskeligt lång tid, men när man väl tar sig i kragen och gör't så tar det typ ingen tid alls. Tänk att man är så seg ibland.

Underbar bild på lässtunden i säcken förresten. =)

J sa...

Fin sackosäck. Har tittat på det där tyget, men inte kommit på något tillräckligt stort att sy.

Benglan sa...

Gjorde du ett eget mönster? Eller hittade du ett på nätet?
Jag vill också göra saccosäckar och har googlat på mönster, men inte hittat ngt bra. Ritade ett själv och sydden en liten toille, men jag måste göra om mönstret för det blev inte tillräckligt bra :(

od Andulky sa...

Supersnygg säck!!

Ett tips, när du trär om tråd i OL:en så klipp av den gamla längst upp och knyt fast den nya tråden, sen kan du bara dra igenom den nya så slipper du allt pill :-). Men du kanske redan gör så..

h/saltaste bönan sa...

Katharinga - det är Ikea "Annamoa", tror det kostar 39:- metern. Fast det är ganska tjockt och passar mest inredning och liknande.
Benglan - letade också på nätet, men hittade inget så gjorde eget mönster. Mätte efter ursprungssäcken - det var i våras så tror tyvärr jag slängt mönsterdelarna - och klippte till botten, topp och sex sidostycken (sexkanter som var rektangulära nedan och smalnade av upptill) på ett ungeför. Sydde ihop med overlocken och då blev de skarpa kurvorna mjukare. Tror Stoff & Stil har ett ganska billigt mönster om man inte vill chansa.
odandulky - tack för tipset!! Så står det ju faktiskt i manualen att man kan göra, men hade jag alldeles glömt bort...

Miiaoo sa...

Snyggt! Gillar din säck! Å stilen på barnet i säcken också.. =o))

AttenKattenNoa sa...

Nu vill jag också ha en saccosäck! Varit så inne på en alldeles för dyr Fatboy, men denna var så mycket finare. Och fint med 'rosa bandet'- skänka pengar! Jag hejar på dig!

Camilla Lindbäck sa...

Jag gillar det där tyget skarpt! Det blev en riktigt snygg saccosäck.

Emilia sa...

Så fin säcken blev - tänkte sy om vår förlängesen, men nu blev jag lite sugen igen :)

Åsa Tidqvist sa...

rosa is the shit! bra idé =)

*du har en award hos mig!!*

Anonym sa...

Vilka jättefina saker du har gjort sen sist. Och vad spännande att sy på en sån maskin. Jag är så glad att tyget som jag "valde" åt dig passade er så bra. Att man kunde göra nåt så vackert och mysigt av det! Det är nästan så jag ångrar mig lite;)nej skämt åsido, singoallan är jättefin.