fredag 1 oktober 2010

Pippi-feberDet råder Pippi-feber hemma hos oss så jag blev hemskt glad när det damp ner ett vinstpaket från Ein gul knapp som bland annat innehöll en bit av Åhléns utgångna Pippityg.Tyget räckte precis till en kudde. För att bli lite mer Pippi-lik fick den bollfrans och...
..rutig baksida. Öppningen kantades med rutig och prickig snedslå och stängs med en tryckknapp.Och här är paketet från Guro. Det var så fint inslaget att jag måste visa utsidan också.Den andra kudden som skymtar på första bilden hittade jag i min ufo-hög förra veckan. Den skulle egentligen bli en grytlapp, men jag tyckte den passade bättre på sängen och virkade ett vit bakstycke och fyllde den med vadd. Mönstret är ur Väldigt virkat.

7 kommentarer:

AttenKattenNoa sa...

Vad fint! Bollfransen är klockren! Därt kommer jag nog härma dig en dag :-)

SiriR sa...

Åh, så heldig du var som vant de fine stoffene:)

Og pippi puten ble kjempesøt:)

J sa...

Vad fint, blev jättebra med fransen!

g u r o sa...

Så koselig! :)
Blir virkelig glad for at stoffene kommer til nytte. :) Og puta ble jo skikkelig tøff! Likte særlig godt detaljen med den røde pom-pom-kanten! :)

Og så er det jo alltid inspirerende å titte inn her! Kanskje jeg skal finne frem heklenåla i kveld? Fredagskvelden er jo tv- og håndarbeidskveld! ;)

Ønsker deg en fin-fin høsthelg!
Klem

Benglan sa...

Otroligt snyggt sängöverkast! Har hållit på och letat vikrmönster på nätet till just ett sådant :) Vill göra ett till min grabbs säng. Får jag fråga vilken storlek på virknålen du haft och hur många stolpar i samma maska är det (och hur många mellanrum?

Lägger till dit till min blogglista förresten! :)

h/saltaste bönan sa...

Tack! Det var superenkelt. Använde Järbo Soft Cotton, virknål 3,5 och tre stolpar med en luftmaska emellan. Det driver på ganska bra så tar inte särskilt lång tid.

Benglan sa...

Tack för beskrivningen! Har redan börjat på ett överkast till lillebrors säng. Perfekt Tv-sysselsättning :)