söndag 14 februari 2010

My Funny ValentineEftersom bönans pappa vägrar låta mig virka en slips åt honom får han en liten nipperask i alla hjärtans dag-present. Eftersom han dessutom har smyckesfobi och inte ens klarar av manchettknappar får han förvara sina plektrum i den. Fodrad och dekorerad med röd filt och en hjärtknapp.

Till bönans rum har jag sytt några girlanger efter en tutorial hos The Purl Bee. Jag skippade mallen och klippte till mina rundlar på fri hand. Gjorde även en girlang med hjärtan. Har sett en sådan någonstans, men kan inte hitta den på Purl Bee. Kan någon hjälpa mig så jag kan länka rätt?Till hjärtgirlangen använde jag vanlig röd sytråd och den blev mycket bättre än cirkelgirlangen som jag sydde med osynlig tråd. Den osynliga tråden drog sig, gick av och det var nästan omöjligt att få tyget att inte rynka sig.

11 kommentarer:

Bobo/Rumba de kransen sa...

Snygga grejer! Kan tyvärr inte hjälpa dig med länken.

Kafe sa...

Vilken rolig och fin girlang! Konstigt att bönans pappa inte vill ha en virkad slips... OCh roligt att du vill vara med och tävla om Åremössekit hos mig. Snart dragning nu!

Nina/littleperky sa...

Vilka fina saker du gjort! Virkade slipsar är ju snyggt!

Emilia sa...

Vilket fint hjärtepyssel!

Mia sa...

Vilket fint pyssel. Jag tror inte heller vikade slipsar skulle vara så populärt här men du kanske kan virka en till lillebror, det dröjer nog ett tag innan han börjar säga emot.
Jag gillar hjärtgirlangen är det filtbitar?

h/saltaste bönan sa...

Mia - ja, filtbitar. Det tar ju lite tid att klippa,men det kan man sitta och göra framför tv:n. Själva girlangen kan man om man vill sy lite i luften mellan varje hjärta - om man vill ha en glesare girlang.

Doris_Assar sa...

Hallå! Du vann min lilla tävling om ett mobilfodral! :-)

Maila gärna din adress till dorisassar @ gmail . com

Ha en bra vecka!

MinaMirakel sa...

Kul grej med girlangen, gulligt!/Åsa

Articsisters sa...

Läckert underbar sida du har...bara smultron på tråd här nere är häftigt.

Vi på Articsisters handarbetar så därför gjorde vi några stämplar som vi vill ha för att göra vårt handarbete roligare.

Vi har stämplat med vattenfast färg på bomullstyg, klippt ut och pressat fast med vlisofix på båda sidorna. Det fattas det bara att sy fast själva lappen. Välkommen att inspireras.

IA Nyckelpiga sa...

Hjärt-girlangen ( konstigt ord förresten) ár sá fin, sá fin, sá att jag bara máste göra en.

á Yeliqa sa...

Vad roligt att du vill hänga med på vårutmaningen:) Jag lägger till dig på listan så det blir lätt att hitta igen dig och se vad du hittar på för något roligt:)

Lycka till!