tisdag 21 juli 2009

Klänning med stil - nu och då



Fick låna en massa gamla mönster av bönans faster. Ett av favoriterna var den här klänningen som förmodligen kommer passa bönan lagom till nästa sommar. Tyget är ett gammalt rött bäckoböljatyg som jag fått av bönans farmor.


När jag visade klänningen för min mamma plockade hon fram en urblekt grön klänning som min farmor sydde till mig när jag var liten. Och visst är det samma modell, men med vingärm och volang.

4 kommentarer:

Madelene sa...

Älskar de gamla stil mönstren! Jättefina!

Skaparstigen sa...

Jag har en del gamla stil-mönster som jag inte vågat prova än, men efter att ha sett din söta så känner jag ju att jag måste ta mig samman snart och testa.

Bobo/Rumba de kransen sa...

Vad kul att hon hade den kvar!

Skaparstigen sa...

Hej! Ang omlottklänningen: Alla gynthers klänningsmönster och blusar utgår från samma grundmodell, så denna kan man göra lite hur man vill med ärmarna, precis som du skrev. Den jag gjorde är stl 2 år.

Och en fråga. Såg för ett tag sen att du hade en kantbandsvikare. Tyckte det lät bra och jag önskade mig en i fördelsedagspresent. Men jag fattar verkligen inte hur jag ska göra. Det var ingen instruktion alls med till min. Kan du hjälpa mig lite?