måndag 19 april 2010

Do-redo-atDet har varit mycket amerikanska pysselbloggar för mig på sistone. Gillar deras enkla, men snygga do-redo:ande. Den här långklänningen är sydd av en gammal H&M-blus som bönans moster donerat. Lade en av bönans klänningar ovanpå, utnyttjade originalskjortans detaljer och klippte till. Klippte av ärmarna och satte på dem igen som puffärmar.Förvånansvärt fina proportioner på det övre ryggpartiet.Det här är den avklippta ärmen innan den blev puffärm. Drog ner den till samma storlek som ärmhålet som klänningen, nålade fast och sydde på med symasin. Finns det någon som vet något smartare sätt att fixa till en puffärm?

PS. Ungefär i skrivande stund skulle vi ha checkat in på vårt hotell i Italien, men askmolnet kom i vägen. Istället åkte vi till Ikea och köpte utemöbler till vår balkong. Veckans projekt är därför: 1) Olja trall och pimpa balkongen 2) Att varje dag urvinna en bit av Italien ur Stockholm.

3 kommentarer:

Jennie sa...

Oj så snyggt det blev!! Imponerande hur bra du fått till det! Jag gör likadant när jag gör puffärm så jag har inget bättre förslag.

Fy vad trist att resan blev inställd! :(

Åsa Tidqvist sa...

ey, trist med Italien...
men såå fin skortklänning! jag får så mkt inspiration av dig jämt! jag vill hem och redoa jag med nu =)

Evasleva sa...

Wow vilken fin blogg! och vad fina saker du gör.