söndag 18 april 2010

The beginning of a beautiful friendship?Igår tog min sambo med sig barnen på långpromenad och jag fick en ocean (fyra timmar) av sytid. Trädde om overlocken från den femtrådiga säkerhetssömmen jag övat på till en fyrtrådig trikåsöm och plötsligt gick det som en dans. Resultatet blev tre par tights och ett antal påbörjade projekt som hänger uppradade på gardinstången intill min syhörna. Ovan två par tajts med mudd (mönster "Sami", Ottobre 1/2009).Ett par tajts i tyget jag fick av Doris & Assar när jag vann hennes Valentin-tävling. Också Ottobremönster, men hade glömt hur vida deras mönster är så de här får nog användas som mysbyxor i sommar.Egentligen vill jag bara fota avigan...Och slutligen - byxpresenten jag hade hoppas spara till Italien. Klockan 16 får vi besked om resan är inställd eller ej, men utsikterna är inte lysande. Lillebror från topp till tå i Rumba är glad iallafall.

6 kommentarer:

Jennie sa...

Åh vad härligt med egen sytid! :) Och superfina kläder allihop... Jag blev alldeles kär i de prickiga byxorna överst! Så glada och härliga färger! Mönstret såg bra ut. Gjorde du några ändringar i det eller funkade det som det är?

Håller tummarna för Italien!!

h/saltaste bönan sa...

Tack!! Många tummar behövs... Inga ändringar i mönstret behövdes. De är ganska smala i modellen - mer tajts än muddbyxor.

Emilia sa...

Härligt med några timmar sytid - och fint blev resultatet också!

Bobo/Rumba de kransen sa...

Min kommentar försvann igen. Jag anar censur. Ingen kan få tyst på mig: Härligt att se det grönprickiga tyget igen och dessutom: jag gillar modellbilden och har redan lånat den. Ha!

SiriR sa...

Oj, oj, så produktiv! Fine tights, gøy når alt går akkurat som det skal:)

J sa...

Fina byxor! Måste säga att jag är såå avis på overlocken, det blir ju så fin aviga!