lördag 5 juni 2010

Grönt är sköntDet protesterades vilt när jag skulle fota min nya kjol i morse, men här kommer iallafall några bilder.Sydd i våder av ett loppisfyndat lakan (samma som i fodret till bönans solhatt). I nederkanten ett zig-zagband.


I min syhandbok (Gunnel Winkas "Klädsömnad" från 1972 som jag fyndat på Tradera) rekommenderas att man ska minska på slitaget av blixtlåset genom att sy en knapp i midjan. Eftersom lakanstyget är så tunt blev det en hank av kantband istället för knapphål.


Hur syr man fast spets och band på snyggast sätt? Har försökt googla efter någon bra tutorial, men ingen framgång hittills. Finns det någon som har något bra tips? Här har jag sytt fast det med två raksömmar.Mönstret är från min nya favoritbok. Letar man enkla kjolmönster är Skirts with beautiful silhuette verkligen att rekommendera. Boken är jättefin, men med några klantiga slarv/korrfel som några pixliga bilder och ett väskmönster knappt syns i bild.

8 kommentarer:

Miiaoo sa...

Den är ju jättefin! Tyvärr har jag inga tips på zickzackbandet. Jag hade antingen gjort som du, men med tvillingnål eller så hade jag satt det på utsidan. Tredje alternativet hade varit att göra en infodring och lägga bandet emellan.. Jag hade dock inte provat något av sätten själv än..

TRI o MAR sa...

Jättefin! Gillar tyget skarpt!

Jennie sa...

Snygg kjol! Gillar modellen och tyget, och med det lilla zigzagbandet i kanten blev den något alldeles extra! :)

Helena sa...

Men wow vad läcker!!!! Tyget är ju riktigt najs och modellen...en sån där som smickrar figuren:)

OttoPippi sa...

Löjligt cool kjol!!! Blev hemskt sugen på boken :-) :-)

Bobo/Rumba de kransen sa...

Du kommer att bli så sommarfin i den, och dessutom bli tvungen att sy en matchande till bönan. ;)

Åsa Tidqvist sa...

ååh, så fin kjol! tror jag någonstans bland alla kilo tyg har ett likadant påslakan?! jättefint med zigzagbandet, jag hade nog satt det på utsidan för jag är så lat hrmkrl...
;)

Medea sa...

Vet inte om du kommer att se kommentaren eftersom det är ett så gammalt inlägg. MEN man kan sy fast ziczacbandet på rätsidan med en söm på mitten och sen vika in det mot baksidan så får du en liten "fåll" och det blir jämnt. Du syr till sist en söm från rätsidan i kanten så det sitter kvar.
/Efwa