tisdag 8 juni 2010

Släng dig i väggen overlock!


Just nu blir jag otroligt inspirerad av den här gamla klänningen som bönan ärvt efter sin farmor. Alldeles ljuvlig med fina detaljer och helt och hållet handsydd.

Sömmarna är nästan osynliga. Klart man inte behöver en overlock om man kan sy såhär.Det härliga vädret sätter käppar i hjulen för mina syprojekt så jag hänger i parken och krokar disktrasor.

13 kommentarer:

Jennie sa...

Fantastiskt fin klänning! Och HANDSYDD - det vet man nästan inte vad det är nu för tiden! Imponerande. Ibland tror man att man måste ha så mycket utrustning för att lyckas...

Anonym sa...

Jo jag vet har ocksa beundrat sånna underverk flera gånger! Och fatta att de förr i tiden inte hade diskmaskin osv och de hade tid till allt detta!!
De gröna kjolarna är magiska :)

Magi© sa...

Den va fantastisk fin! Utrolig arbeid! WOW!

Moi! sa...

Otroligt vacker!

Bobo/Rumba de kransen sa...

Älskar klänningen och vill ha! Synd att våra döttrar har samma storlek. Bilderna var väldigt fina.

Helena sa...

Otroligt fin klänning...har något liknande fast gul och inte riktigt lika fin som jag hittat på Röda Korset. Den är oxå handsydd och det syns knappt...väldigt imponerande! Jag är lite nyfiken...hur gör man när man "krokar" disktrasor och vad är det för slags garn du använder?

OttoPippi sa...

Är stum...... handsydd.... förr så kunde dom allt.... Berättade just för min mamma att jag sytt en smock-klänning, då sa hon: - "Ja, smock har jag allt sytt, men bara för hand"
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Häng du i parken och tvätta på. Vi är kvar här ute :-) Kram!

Miiaoo sa...

Superfin klänning! Mina tjejer har också handsydda klänningar, men det är presenter från DYRA butiker.. Sånt fint är alldeles för svårt och tidskrävande för min smak! Men fint, det är det.. =o)) Lyxigt också, särskilt med ärvt från farmor, det är grejjer det!!

Nina/littleperky sa...

Imponerande klänning måste jag säga! Fina färger på trasorna! Alltid bra att ha något med sej att arbeta på! Själv har jag använt mycket bilåkningstid till virkning :-).

SiriR sa...

Men oj for en vakker kjole!
Så gøy å ha den etter sin farmor, den er jo bare søt! Og datteren din også:)

Nina sa...

Helt underbar! =)

h/saltaste bönan sa...

Oj, vad dålig jag är på att svara på frågor i kommentarsfälten... Men kanske bättre sent än aldrig. Helena - man använder krokningsnålar som ser ut som en blandning av stickor och virknålar. Tunisisk virkning kallas det också. En beskrivning på hurman gör finns här: http://www.slojdmagasinet.nu/tekniker_krokning_enkel.htm. Jag använder gamla restgarner i bomull. Krokning är dock lite begränsat. Framsidan blir lite våfflad och cool, men baksidan som man bara stickat räta maskor. Det som är bra är dock att det kräver minimalt med koncentration. Man behöver inte räkna. Bara att köra på med sina fyrkanter och sitter jag i lekparken kan jag ha en kvarts öga på krokningen och tre fjärdedels på barnen. Och är ju idealiskt att bli av med lite restgarner...

Anonym sa...

Oh, ja den är fantastiskt fin! En riktig pärla.