onsdag 9 juni 2010

Kärlek 2010Hela familjen blev lite förgrymmad när vi skulle grilla häromkvällen och jag bara skulle svänga ihop en picnicfilt innan vi gick ut. Projektet tog bortåt en timme, men så blev den bra också. Använde två ganska kraftiga bomullstyger (det mönstrade från Ikea och på undersidan ett stort från min mormors gömmor) så den tål lite spill och hårda tag. Samtidigt blir den väldigt liten när man rullar ihop den och är smidig att ha under vagnen.


Sydde ihop tygstyckena räta mot räta och lämnade ett litet hål. Vrängde, strök nogrannt och sydde med röd raksöm runtom cirka 2,5 cm från kanten. Ett hörn saknades på det blå tyget så filten fick ett avklippt hörn kantat med lite bollfrans.


Så ett utflyktstips för den som råkar befinna sig i Stockholm. Vi har besökt Love 2010. Det var en gratisföreställning av Jamen Benny i Galärparken med Teater Pero som lockade. Koncentrationen var inte på topp, men efter att bönan snott lillebrors napp och keps lyckades vi titta i fem minuter innan det bar av för att rita, blåsa såpbubblor, jaga heliumballonger och klappa ormar. Jag var skeptisk innan vi kom dit, men det är inte alls dumt om man är ensam med två barn. Inga farliga cykelbanor i närheten och lagom med folk så det fungerade utmärkt att övervaka en kravlade lillebror och en stökade böna.Även jag fick mitt lystmäte. Medan barnen pysslade med sitt funderade jag på hur jag bäst virkar ett par balla fotbollsdojjor till lillebror och spanade in de hemsydda paviljongerna som stod i ena kanten av området.

8 kommentarer:

OttoPippi sa...

en härlig filt att ha med sig på en sådan härlig dag :-)

Helena sa...

Wow...när jag först bara tittade som hastigast på bilden så trodde jag att det var lapptäcksteknik du hade ägnat dig åt och när du sen skrev att det tog en timme bara så höll jag på att få hjärtsnörp...haha!!!! Riktigt fin filt som tål att smutsas ner tack vare brokigheten och den dova färgskalan...smart;)

Emilia sa...

Trodde som Helena att du svängt ihop ett lapptäcke på en timme :) Fint tyg som ser ut att ha blivit en härlig filt!

Le Petit sa...

Jättefin picknickfilt! Snygg tyg som verkligen ser ut som lapptäcke.

IA Nyckelpiga sa...

Din familja ska vara glad att det inte var ett lapptäck, dá hade ni nog inte kommit ut pá ett tag!

Fangoria sa...

Härlig filt! =)
Och vilken underbar kjol du sytt till dig själv i nåt inlägg nedan!!! =)

Nina/littleperky sa...

Snygg filt!

J sa...

Vilken snygg filt! Är själv lite lockad av att sy ihop en picknikfilt för den jag har nu är inte särskilt praktisk.