tisdag 27 oktober 2009

Kraschlandning (och ett rop på virkhjälp)



Hakade på Karin pysslars ufoutmaning, men det blev kraschlandning. Efter åtskilliga försök att få ordning på kragen hänger bönans höstjacka åter på gardinstången och ger mig dåligt samvete. Planen nu är att mamma och mormor får hjälpa mig tolka det gamla Stilmönstret så kanske den kan bli en vårjacka istället.

Missade utlottningen, men färdigställde för självkänslans skull ett annat ufo efter Blueprints tutorial. Den var kul att sy, men tog en evighet. Baksidan blir dessutom ett trassel av sicksackade lappar så vill man ha den snygg på insidan också bör man fodra den.



För tillfället får jag knappt plats bakom symaskinen så det blir inte mycket sytt. Däremot virkar jag framför tv:n varje kväll. Det mesta repas upp, men vissa grejer blir klara. Som päronet nedan som ska till bönans kusin.



Har en fråga till alla duktiga virkare. Hur gör man för att få till snygga minskningar? I instruktionen står det ofta "virka ihop två maskor", vilket väl innebär "genom maskan-omtag-genom nästa maska-omtag-och genom alla tre maskor"? Så har jag gjort, men tycker det blir lite väl stora och fula hål. har jag missuppfattat eller finns det någon som har tips på hur man ska göra för att få det snyggare?

9 kommentarer:

DrömFabriken/Daling sa...

Åh så söt kjolen e!
Grattis till magen! Här väntas det oxå smått...

Åsa Tidqvist sa...

väldigt söt kjol! ang virkningen så gör jag precis så som du beskrev men kanske du ska använda en mindre nål? jag använder alltid mkt mkt mindre näl än vad som rekommenderas för att virkningen ska bli så tät och fin som möjligt. men sen kan man "fuska" den fin i efterhand genom att du tar samma garn och nål och liksom trär under hålen, så garnet under täcker "hålet", förstår du? då syns ingen stoppning!

Mia sa...

Hej!
Jättesöt kjol, hon ser så nöjd ut! Smart sätt att använda små tygrester på. När kommer bebisen?

IA Nyckelpiga sa...

Kjolen ár váldigt fin!
Jag ska ocksá sy en jacka till Naia men bävar lite inför tanken, tror att jag kommer att klippa fel i tyget.
Med virkning är det ju sá mycket lättare, det är ju bara att repa upp och börja om!
Ása har förklarat allt sá bra sá jag háller bara med.

Skaparstigen sa...

Rolig kjol! Avundas alla som orkar pilla med massa lappar.

Här har du beskrivning på snudd på osynliga minskninagr http://www.planetjune.com/blog/amigurumi-help/invisible-decrease/

Ha det bra!

Bobo/Rumba de kransen sa...

Kjolen blev superfin och trots att jag var motståndare till att själv göra en sån för att det verkade så krångligt börjar jag nu vackla... Det kanske är det man ska göra av alla rester och inte lapptäcken...

Anonym sa...

Superhärlig färgklick!

Unknown sa...

Hej.

Vi undrar om du skulle vara intresserad av att sälja dina handgjorda saker, eller om du har några secondhand saker du vill sälja, på hantverksmarknaden.com? Vi skickar med lite information nedan och hoppas att vi hör av dig snart. Webshoppen beräknas öppna den 1 november om allt går enligt planerna.

Hur fungerar det att sälja på Hantverksmarknaden.com?

När köparen har gjort en beställning skickas ett mail ut till säljaren med information om köparen. Ex. Maja ska sälja stickade tröjor, hon skickar in all information vi behöver om hennes tröjor. Hon vill lägga upp 5 tröjor i olika färger i vår webbshop och får betala 10/upplagd vara, alltså 50 kr. Vi lägger upp hennes tröjor på Webbshoppen. När köparen beställer en tröja skickar vi information om köparen till Maja.

Vem ansvarar för att köpet går igenom?

När Maja har fått köparens information tar hon själv kontakt med denne för att göra upp om köpet. Därmed är det köparen och säljaren som ansvarar för huruvida pengar förs över och varans kvalité. Om vi får information om att en säljare eller köpare har på något sätt inte uppfyllt sin del av köpet kommer vi att ta bort säljaren eller inte låta köparen handla hos oss något mera! Som säljare skriver man under ett kontrakt där man lovar att den information som står om varan på webbshoppen ska vara sann. Du som säljare bestämmer själv vilket betalningssätt som passar bäst vid försäljning.

Kostnader

Ni som vill sälja på hantverksmarknaden.com kontaktar oss på info@hantverksmarknaden.com. Ni får då ett formulär att fylla i med den information vi behöver av er. Vi tar ut en kostnad på 10/vara vi lägger upp som ska betalas i samband med registreringen av era varor. Vi tar ut denna kostnad för att täcka våra utgifter som webbhotell, domännamn, reklam osv. För 10/vara får din vara ligga uppe på hantverksmarknaden.com i 1 år. Om du inte fått sålt din vara inom ett år skickar vi ut ett mail och du kan då välja att ta bort din vara eller för endast 10 kr låta den vara kvar under ett år till. Om du har gjort en större produktion av en vara, (ex. stickade tröjor i likadant garn, samma färg med samma detaljer men i olika storlekar) betalar du endast 10 kr för 2, 20 kr för 4 etc.

Maila oss om du tycker att detta verkar intressant så kommer vi att skicka mer utförlig information till dig.

Varma hälsningar

Hanna och Johanna

Beata sa...

Vilken fin kjol!