söndag 9 maj 2010

Annie are you ok?Den här hatten har gnagt på mitt samvete länge, länge. När Bobo sa att Julius ville ha en Michael Jackson-hatt sa jag kaxigt att en sån borde vara enkel att virka. Det var den också och jag fick min del av bytet för flera veckor sedan så vet inte riktigt vad jag ska skylla på. Nu är den klar, om än lite sladdrig (virkad i svart Rowan 100% bomull) så för stadga borde man kanske använt dubbelt garn.


Som plåster på såren fick kransen-barnen varsin silverglittrande handske. Min symaskin protesterade vilt mot paljetterna så det sista fick jag sy för hand.
Broderade ett litet märke att sätta inuti hatten, men eftersom det försvann inne i kullen gjorde jag istället två förvaringspåsar i gubbtyg där Julius fick Michael Jackson-märket och Iris sitt namn i kedjestygn.

Så blev jag glad häromdagen när jag fick en fin reward av braiga bloggaren I heart retro.Exakt vad den går ut på kan man läsa här, men helt kort ska man uppge 7 intressanta saker om sig själv och skicka utmärkelsen vidare till några andra favoriter. Intressant och intressant, men här är sju fakta om mig:
- Mina favoritbönor är jelly beans, kaffebönor och baked beans on toast. När jag reste i Texas beställde jag alltid mexikansk mat utan bönor.
- Är seriefreak. Gillar allt från superhjälteserier till självbiografiska graphic novels och seriejournalistik.
- Våren är min bästa tid. Avskyr kyla, snö och vinter.
- Pratar italienska som en japan efter en en månads språkkurs i Florens med en grupp japanska språkstudenter.
- Hade mellanstadiets största suddigumssamling i mitten av 80-talet.
- Blir lätt besatt. Snöar in på saker som virkning, broderi, romerska kejsare, Arthursagan och Jane Austen.
- Dålig på att laga mat. Samlar på tio-minuters-recept.

Jag tror många redan fått den här utmärkelsen, men vill ändå skicka den vidare till några personer. Mina juntavänner fick varsin award av mig förra månaden, men då visste jag inte att Ekopyssel bloggade. Hon virkar världens sötaste Totoro, gör sin egen saft och bojkottar plast och det måste man ju bara gilla. Så kan jag inte låta bli att ge den till Bobo än en gång - när man kör fast finns det ingen som kan inspirera och peppa som hon. Och slutligen till barnens faster som erbjuder ständig inspiration med massa fina mönster, böcker och handarbetstidningar som jag alltid lånar alldeles för länge - tack Jennie!

4 kommentarer:

Emilia sa...

Vilka coola grejer!

IA Nyckelpiga sa...

Super-underbar present!!!
Det kommer Kransen-barnen att gilla!
Du är páhittig du.

Busungen Hanna & hennes familj sa...

Tack för utmärkelsen!! Klart du får låna - det är ju ett sätt att lätta mitt samvete då jag (nästan)aldrig hinner pyssla, nån annan får chansen = )
Nu ska jag förvalta min award!
Hälsa familjen!
Kram Jennie

Bobo/Rumba de kransen sa...

Jag tackar och bockar och bugar - och det gör även femåringen som rusade in på sitt rum det första han gjorde idag för att se så att hatten var kvar. Livebilder kan du nu se på Rumba-bloggen.