söndag 3 maj 2009

Majblommor



När jag var liten hade jag en kompis som hade en bonad med majblommor sedan 20-talet i sin hall. Det var hennes mormor som hade sparat på blommor och det var alltid kul att stå och välja favoritblomma när man tog på sig skorna eller väntade på att kompisen skulle bli färdig. Nu tänkte jag börja spara blommor till bönan - en per år tills kudden är full. Kudde i gräsgrön filt stoppad med cirkelklippta skumtvättlappar från Coop. Har sytt en hälla på baksidan så den kan hänga i hennes garderob.

Missa inte Majblommans hemsida där man kan hitta alla majblommor sedan starten 1907. Dessutom kan man rösta på nästa års majblomma (min favorit är nr 2).

4 kommentarer:

Bobo/Rumba de kransen sa...

Vilken bra idé! Får hon sätta sina simborgarmärken också där eller kräver det en annan anordning? Jag gillar blomma nr 1 - den var lite reggae i färgerna och det gungar ju skönt när det blir vår.

h/saltaste bönan sa...

Nej, de får hon samla på en märkessköld hon gör i slöjden - det var iaf det första vi fick göra (bakstycket sågades ut i träslöjden och framsidan klipptesut och häftades fast i syslöjden). Den här kudden ska bli som en blomsteräng full av majblommor. (Och jag anade att ettan skulle vara din favorit).

h/saltaste bönan sa...

Hm, men ju mer jag tittar på den desto mer inser jag att den snarare påminner om en prinsesstårta än en sommaräng...

Bobo/Rumba de kransen sa...

Men inte sen när många blommor är på plats. Då blir det blomsteräng. Konstigt att jag aldrig fick göra nån märkessköld. Minns inget samarbete mellan trä och sy - där var det vattentäta skott.