lördag 5 september 2009

Ära vare Gud i höjden, detta har jag
gjort i slöjden



Min nya syhörna är klar så nästa vecka ska det pysslas och fixas! Tills dess några underverk jag hittade under den stora utrensningen. Alltsammans tillverkat av mig någon gång under mellanstadiet - en ghostbusterskudde, virkad basker till Nyami (coolare än monchichi bland mina kompisar), Sindykläder (var inne på benvärmare redan då) och en lappkudde. Voila!

8 kommentarer:

Bobo/Rumba de kransen sa...

Mellanstadiet??? Få se nu - vad gjorde jag då? En nålbok tror jag. Du måste varit den mest avancerade mellanstadieeleven din syslöjdsfröken skådat.

Bobo/Rumba de kransen sa...

PS. Tur att du hann rädda grejerna.

h/saltaste bönan sa...

Det var snällt sagt, men jag var ganska medioker. Höjdpunkten var när man fick vara nålvakt och gå över klassrummet med en magnet på en lång pinne i slutet av lektionen. Otaliga stickprojekt - korvar och fyrkanter med broderade ögon och påsytt hår fulla av tappade maskor har tyvärr gått till spillo.

IA Nyckelpiga sa...

Oh ja, jag minns den där magneten. Jag sydde en del kläder till mej själv, stickade vantar en blev stor och en blev liten. men framför allt tror jag att vi broferade. Särskilt minns jag den hatade "Blekinge-sömmen", jobbig att göra men ack vad vacker.

Bobo/Rumba de kransen sa...

Jag har faktiskt kvar en broderad "Blekingeduk". Inte vacker, men jag kan inte slänga den. Den tog mig en evighet att göra! Jag kanske borde lägga fram den på någon hedersplats...

h/saltaste bönan sa...

Fram med Blekingesömmen! Det låter vackert! I ett klassprojekt om Sveriges landskap fick jag såga ut Öland, sandpappra, måla grön och sätta dit en liten röd knopp för Borgholm (snabbt gjort - killen som fick Lappland fick ta hjälp av magistern). I syslöjden fick jag brodera en solvända som gått förlorad. Alla slogs om att göra Värmland, vilket fröken löste genom att ge "vårt" landskap till en kille som var inflyttad från Gävle. Funderar fortfarande över rättvisan i det.

IA Nyckelpiga sa...

Man ska aldrig vara benhárd med nágonting lite socker är gott!!
Kolla in den här sidan http://www.husqvarnaviking.com/se/507_8622.htm

Mia sa...

Benvärmarna måste ha varit pillriga att sticka. Kul att det finns fler som sparar på saker som gjorts under skoltiden.