tisdag 30 mars 2010

VårutmanatMitt första plagg i vårutmaningen är klart. En blus ur Stylish dress book. Eftersom jag är lite missnöjd börjar jag med en bild på hur den skulle sett ut.Hade gett mig sjutton på att vara nogrann och höll mig i skinnet tills det var dags att kanta. Efter att ha klippt till kantband i samma tyg och pressat nogrannt föll instruktionsboken ihop och jag glömde alldeles bort att ärmar och halslinning skulle rynkas innan man började kanta. Tyget var alldeles för tunt för att tåla sprättas så jag fick göra det bästa av situationen. Lyckades rädda blusen genom att trä ett tunt resårband i halsen och sy puffärmsveck i ärmarna, men är fortfarande arg på mig själv. Tyget är en gammal gardin jag fått av mormor.

När jag ändå höll på att fixa till mig själv blev det några hårband också. Är hopplös på att fixa till håret och när jag går hemma och skrotar är det skönt att få håret ur ansiktet.Ett gammalt trasigt skärp klipptes av och jag sydde fast en resår i nacken för hand med en skinnål.
Inget inlägg utan lite virkat. Två hårband av restgarner. De har två knappar och en virkad ögla i nacken så man kan justera storleken.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Asläcker blus och läckra hårband!

Singh sa...

Den blev ju jättefin i alla fall!

SiriR sa...

Syns også den ser søt ut! Men ergelig når man ikke blir helt fornøyd.

Fine hårbånd også:)

Skaparstigen sa...

Finfin blus! Var stolt över att den blev klar, även om det inte blev helt som du tänkt dig.

Tack för loppisguidningen. Det var väldigt kul att ses och prata pyssel. Har i inte sytt i nåt at de nya tygerna än, min gamla symaskin har äntligen bättrat sig och krånglar inte med tvillingnålen, så nu har jag återupptagit lära-mig-sy-i-trikåtyg-projektet.

Vi hörs!

Bobo/Rumba de kransen sa...

Fattar att du grämer dig, men bara du ser det. Vi andra ser ett fint och proffsigt sytt plagg.

Emilia sa...

Jätte-fin blus - du kan vara helnöjd fast det inte riktigt blev som du tänkt :)

Åsa sa...

Jag tycker blusen ser jättefin ut! alla som syr till sig själva blir jag så avis på, jag vill med...

Retro Elephant sa...

jag tycker du gjorde en fin räddnign trots allt. Jag vet hur irriterande sånt där kan vara, gör alltid massa fel för jag blir lite för ivrig under arbetets gång och glömmer bort att tänka efter...

//Lina

á Yeliqa sa...

Jag tycker att blusen blev jättefin och är helt säker på att det bara är du som tänker på din lilla miss.
Den ser skön ut och är säkert härlig att bära varma sommardagar :)