tisdag 2 mars 2010

Mjuka flaskorNär jag var gravid första gången överdoserade jag på artiklar om plastberg i Stilla havet och sedan dess bojkottar vi plast så gott vi kan. Bönan dricker till exempel ur glasflaska. Två flaskor har gått sönder - en tappade jag på en kullerstensgränd i Vadstena och en drämde bönan i stengolvet på Liljevalchs konsthall. Ganska bra statistik på två år, men nu när lillebror snart börjar med välling tänkte jag ändå klä in dem lite mjukare.Virkade flaskfodral i restgarner jag fått av barnens farmor. Flaskorna är Evenflo. Jag har köpt mina på Uni på Åsögatan i Stockholm och kan verkligen rekommendera dem.Var på väg att blanda in lite gult, men då påminde fodralen plötsligt väldigt mycket om OS-mössan. Nu blev de istället väl babypojkiga. Som jag skulle gå på en babyshower i Desperate housewives eller så. Får trappa ner lite på de amerikanska pysselbloggarna den närmsta tiden.
Fick en utmaning av Rumba de kransen - öppna fjärde mappen i ditt bildarkiv och visa upp den fjärde bilden på bloggen. Fjärde mappen i min bildmapp är mobilkamerabilder så ursäkta den usla bildkvaliteten.Blev glad när jag hittade den fjärde bilden. Det påminner om en morbid nåldyna, men är ett stoppat tygbröst BB-sköterskorna använde för att demonstrera amning. När de glömde kvar det på mitt rum var jag tvungen att fota det och mms:a till mina kompisar. Har funderat mycket på det där bröstet. Undrar vem som syr dem - en engagerad sköterska eller finnas det en lukrativ business bakom?I mobilmappen hittade jag även anledningen till att jag började sy kläder till bönan från första början. Vi kallade den knasbyxan, men den rätta benämningen är frejkabyxa. Det är en byxa med en platta i grenen som används för att förebygga höftledsfluxation. Bönan hade den i åtta veckor som nyfödd för att höftledskulan skulle falla på plats. Den var inte bara gräsligt ful. Den var sydd i något galonaktigt material och fruktansvärt svettig under den varma sommaren. Blöjbyten var krångliga och vi var hela tiden rädda att blöjan skulle läcka eftersom vi inte fått någon extrabyxa. När vi äntligen fick ta av den sa sköterskan att många föräldrar syr egna byxor i annat material. Jag höll på att krevera. Jag trodde den var superexakt framtagen och hade inte kommit på tanken att man skulle kunna sy en egen. Drömmer fortfarande ibland om att jag syr frejkabyxor i brun manchester.

11 kommentarer:

Bobo/Rumba de kransen sa...

Ha ha vilket roligt inlägg. Bröstet är underbart. men seriöst: vilken bra idé med överdrag till flaskorna och vad fina. Såna kan du också sälja i din frejkabyxe- och tygbröstsaffär.

Anonym sa...

Vad smart med virkade fodral till flaskorna. Jag är också uppvuxen på glasflaska fastän de hade plastflaskor då. Min mamma har till och med sparat min ena flaska som minne, allt utom pipen då. Den har röda detaljer på och så har hon knutit en röd rosett runt, rätt flickigt kanske. Vad roligt med bröstet, ser ut som en stressboll man kan köpa i en sexbutik, som jag köpte en gång till min sambo på skämt, men efter ett tag hade han tryckt på den så mycket att gelén sipprade ut. Ha det finemang!

Mia sa...

Snygga flasköverdrag visste inte ens att det fanns glasnappflaskor fortfarande.
Frejka byxan ser inte så skön ut väldigt stel kanske vore något för dig att utveckla. Amningsbröstet ser intressant ut måste varit kul att sy.
Ha det bra i solen./ Mia

Skaparstigen sa...

Smart! Både glasflaska och dess fodral.

Vår barnmorska demonstrerade amning på ett stickat bröst, och jag funderade faktiskt också på det där, garnnörd som man är, vem som suttit och gjort det. Frihand eller mönster?

g u r o sa...

Så fine de ble! :) Jeg har faktisk ikke sett glassflasker før, men regner med at flaskeutvalget er større i Sverige... Jeg har jo lagt merke til at mange svenske barn drikker velling av flaske til de er ganske store...eller er det bare noe jeg tror? Her i Norge brukes nesten ikke velling i det hele tatt!

Syns den "nåleputa" var ganske morsom også. Hihi...det første jeg tenkte var at dette var en eller annen syk form for humor, men så var det rett og slett bare en pedagogisk pupp! Hihi..

Håper du har en fiiin dag!

Emilia sa...

Så smarta och fina flaskskydd!

Åsa sa...

men så käckt med virkade flasfodral! och GLAS-flaskor, varför tänkte jag inte så långt när vi hade vällingbarn??!!?? skäms på mig...
snyggt virkat iaf!

Aleisa sa...

hahaha, du skulle sagt till för jag behövde ne tutta för att sluta amma, men nu fixade jag det med chili, hahaha

rino sa...

det kallar jag nappflaska med stil!
(fast jag måste erkänna att jag aldrig hört talas om glasflaskor)

Och bröstet vore nog lite coolt som nåldyna trots allt

Anonym sa...

Vilket härligt fodral. Och så sött litet barn :)

Anonym sa...

Min dotter hade oxå såna "byxor" och de va de jättejobbigt tyckte ja för dom va ju så fruktansvärt fula och att dom av tvungna och sitta ytterst av kläderna. Och att man kunde sy "egn" byxor trodde ja inte man fick. Hade ja vaetat de så hade dom blåa fula rykt med en gång! Vill bara säga smart ide! :-)