tisdag 14 september 2010

Hjälp!Den är så fin min nygamla symaskin, men den kom utan manual så jag får ingen ordning på den. Skaparstigen hjälpte mig trä den och nu får jag till en ganska fin sick-sack. Raksömmen syr däremot alldeles för korta stygn. Dessutom låter den hela tiden som om gasen är lite på (som om pedalen är lite nedtryckt). Finns det någon som har en sånhär maskin som kan hjälpa mig eller är den kanske ett hopplöst fall? Undrar dessutom hur man backar...Här är mina stygn.

6 kommentarer:

AttenKattenNoa sa...

Men en sån har ju jag i gömmorna. Och min mamma. Jag kan absolut kopiera manualen, men har den på landet nu...
Du backar genom att hålla in mittknappen uppe till höger, kommer inte ihåg, men är det inte stygnslängden man ställer in där? Jag köpte min på loppis och lämnade in den på service för 900 pix, men sen har man en supermaskin. Jag köpte ju ändå en nyare maskin sen, jag syr så mycket, men jag älskar min gamla Huskvarna.

Mia sa...

Jag har en sådan hemma som jag inte använder men eftersom den är så fin så har jag den kvar ändå. Skall se om jag har hittar manualen.

Skaparstigen sa...

Har en kopierad manual också, du kan kolla ifall vi ses om två veckor. Då kan jag trä min så ser vi om det blivit helt rätt. Det låter dock som om du har samma fel på pedalen som jag hade förra sommaren. Det var ett typiskt fel för den maskinen, sa mannen i symaskinsaffären till mig då, och jag tror jag betalade 100 spänn för att få det fixat. Det var som om den durade hela tiden.

Så fin filten i andra inlägget blev. Sånt tålamod du har!

Åsa Tidqvist sa...

Precis en sådan här har jag! Som attenkatten säger, du backar med en knapp (typ ser ihålig ut) som är inne i vrdet där du ändrar stygnlängden. Ser att du har väldigt hög spänning på tråden, det vred som är längst åt vänster, dins er ut att stå på 5, jag har min på 3,5 typ. Ang pedalen så hade jag nog lämnat in den för att få den fixad, är ju störande om den låter sådär. Lycka till och hör av dig om det är ngt, eller om även jag ska kopiera manual åt dig!

h/saltaste bönan sa...

Tack alla! Jag kikar på Skaparstigens manual nästa helg och hojtar till om jag behöver mer hjälp.

Simsalabim sa...

Jag har faktiskt också en sån där. Och en manual. Men nu verkar det som om du får tag i en ändå. Om inte, hör av dig så kan vi kopiera.