tisdag 14 september 2010

Tusen trådar senareResultatet av sommarens balkongvirkning har legat och tjockat sig i min ufo-hög i flera veckor, men i helgen fick jag äntligen tummen ur och fäste alla trådar.
Bönan är på dagis, men aporna gillar iallafall det nya överkastet.


Sen har jag en fråga till alla proffsvirkare där ute. Hittade en omonterad restgarnskudde som var bland det första jag virkade. Räknande verkar jag inte ha prioriterat och antalet stolpgrupper varierar mellan raderna. Hur gör ni när ni monterar? Måste innertyget vara spänt och rakt eller klan det bölja lite? Går den sneda kudden att rädda eller är det bara att repa upp?

5 kommentarer:

Nina/littleperky sa...

Oj, vilket jobb! Härliga färger! En kudde har jag aldrig virkat, så tyvärr kan jag inte svara på din fråga-

AttenKattenNoa sa...

Överkastet imponerar! Verkligen fint,färger och allt! Det är trist att fästa trådar, ett ont måste, men min svärmor brukar virka in sina efterhand... jag har aldrig förstått hur, haha!

Jennie sa...

Men OJ vilket fint överkast!! Härliga färger och vilket JOBB! Jag hat nog inte tålamod till att genomföra ett så stort arbete... Hoppas kudden går att rädda! Jag kan inte virka, så jag vet inte hur man ska göra dock. :)

Jennie sa...

Mia med bloggen Min inspiration visar förresten fint hur man byter färg och virkar in garnändarna så att man slipper fästa i efterhand! Här: http://minspiration.blogspot.com/2010/05/colour-change-tutorial.html

Evasleva sa...

Oj vad fin! Men jag förstår att det tog tid att fästa trådarna. Skittrist tycker jag själv ;)